| Høyskolen for ledelse og teologi

Denne uken får HLT besøk på Chapel både 15. og 16. november. Vi er beæret av å kunne ønske velkommen Nikish Neupane fra Nepal og Donovan Coetzee fra Sør-Afrika til to åpne Chapel-samlinger som blir litt utenom det vanlige.

På Chapel tirsdag 15.november kommer Nikish Naupane fra Nepal. Neupane arbeider med forebyggende arbeid og rehabilitering av jenter utsatt for menneskehandel. Hun er tilknyttet organisasjonen Higher Ground, som har samarbeidet i en årrekke med norske HimalPartner.

Hvert år blir 20.000 kvinner og barn i Nepal solgt til prostitusjon i eget land, til India eller andre land. Drivkraften er hovedsakelig fattigdom, men nedarvede holdninger til kvinner og barn og deres lave sosiale og økonomiske status er medvirkende årsaker. Å selge en datter blir «løsningen i en desperat situasjon, særlig hos enkelte etniske grupper. Mange jenter og kvinner velger selv å selge seksuelle tjenester fordi de ikke ser noen annen mulighet til livets opphold.

Nikish er straks ferdig utdannet psykolog og arbeider i Lalitpur utenfor Kathmandu. Hun er gift og mor til to. Fra tidligere har hun en Master i teologi og en Bachelor i business.

Rektor Karl Inge Tangen kommenterer: Vi gjør dette fordi moderne slaveri er et av de største problemene i moderne tid. Derfor henter vi inn Neupane for å gi studentene våre en bedre forståelse slik at vi kan være med å gjøre noe med det.

Chapel starter kl 1100 i Baptistkirken ved HLT sin campus på Stabekk og er åpen for alle.