Endelig på plass i nye lokaler » | Høyskolen for ledelse og teologi

Endelig på plass i nye lokaler


Denne høsten har vi flyttet fra vårt kjære Stabekk til nye lokaler i Oslo, og for meg selv og oss i staben har det vært en spennende overgang. Selvfølgelig er […]

Denne høsten har vi flyttet fra vårt kjære Stabekk til nye lokaler i Oslo, og for meg selv og oss i staben har det vært en spennende overgang. Selvfølgelig er det litt ting som knirker i begynnelsen, noen flyttekasser vi ikke husker hvor er og tilpassninger som må gjøres når en hel høyskole tar med seg flyttelasset og flytter inn i nye lokaler. Sånn er det å flytte. Og spesielt vår IT-ansvarlige i staben, Thomas, har fått merke at ikke alt funker med en gang. Han har løpt som et slips de første ukene, men nå begynner ting å komme på plass. Den administrative staben har flyttet inn på sine nye kontorer, lærere og forelesere begynner å skjønne hvordan de skal få liv i projektorer og mikrofoner, og studentene har vendt seg til at det går an å kjøpe en latte i Barrat mellom slagene. Så langt er det nye livet i storbyen veldig positivt, tross restriksjonene som korona medfører og tross at vi også lengter litt tilbake til de idylliske omgivelsene på Stabekk.

.

For meg er det tre ting jeg er ekstra takknemlig for med å være på plass i nye lokaler:

.

 1. Kafe Barrat og Fuglen kaffebar:
  Oh yes! Kaffe! Hadde Jesus levd på jorden i dag, er jeg overbevist om at han hadde gjort vann til spesialkaffe i godt selskap. Om ikke hver gang, så i hvert fall like ofte som til vin. Kanskje en teologisk brannfakkel, men jeg kaster den inn der likevel. Jeg elsker at den sentrale beliggenheten gjør at jeg kan ha noen av møtene mine i litt andre omgivelser enn hva et typisk kontor kan gi. Det er også en veldig god atmosfære for studenter å sette seg ned og ta en prat i pausene eller etter skolen også.
  .
 2. Frokost med tilreisende studenter og stab:
  HLT har inngått en avtale med Smarthotel som ligger vegg i vegg med våre nye lokaler i St.Olavs gate 24. En av de tingene som gir en skikkelig fin start på dagen i vår nye tilværelse er å kunne spise frokost sammen med tilreisende studenter og stab på hotellet. Selv om alle er litt trøtt i trynet på morgenkvisten, er det å dele måltid, bli kjent med andre som deler den samme brannen som deg, noe som gjør miljøet på HLT unikt. Det har ikke endret seg selv om vi har flyttet.
  ..
 3. Større rom for chapel
  En av de tingene som gjør HLT til HLT er chapel-samlingene våre på tirsdager og torsdager. Nå har vi mulighet til å benytte hovedsalen til Filadelfiakirken til å møtes. Korona har så langt gjort at vi ikke kan være alt for mange samlet på en gang enda, men likevel er det utrolig fint å kunne ta et avbrekk i skoledagen og arbeidsdagen, og rette blikket oppover. Selv om vi som akademisk institusjon er veldig opptatt av å utdanne ledere gjennom god undervisning, er det vel så viktig å sette av tid og la sitt hjerte fornyes gjennom å bruke tid i Guds nærvær. Å være en del av et lag, både studenter og stab, som hver uke velger å sette det høyt, er et felleskap det er et privilegium å være en del av, og et nettverk som det blir spennende å se hvordan utvikler seg i årene som kommer.

.