KRI2120

Bacheloroppgave

Bachelor i teologi og ledelse (180 stp)


  • Sted: HLT Oslo
  • Språk: Norsk
  • Emneansvarlig: David Andersen-Eikeri
  • Søknadsfrist: Løpende opptak fram mot studiestart
  • Oppstart: Se semesterplanen
  • Kontakt opptak@hlt.no ved spørsmål eller interesse.

Eksamen

Skrive en oppgave på 6000 ord over en selvvalgt problemstilling godkjent av veileder (forside, innholdsfortegnelse og bibliografi kommer i tillegg.) Oppgaven evalueres av veileder og ekstern sensor. Faglig relevans, samt evne til selvstendig refleksjon på bakgrunn av fagkunnskap er viktige kriterier for evalueringen. 100%. A-F.

NB:
Empiriske oppgaver trenger forhåndsgodkjenning. Søknad sendes til emneansvarlig for godkjenning.

Omfang

12 obligatoriske seminartimer og 3-4 individuelle veiledningstimer med oppnevnt veileder.

Arbeidskrav

Studenten må møte til Bacheloroppgave-seminar og presentere sitt arbeid underveis.

Forutsetning

KRI/SAM2110 Forskning, metode og design

Emnebeskrivelse

En av terminene mot slutten av studiet skal settes av til skriving av bacheloroppgave. Tema for oppgaven er valgfritt, så lenge temaet faller innenfor studiets overordnede læringsutbytte. Bacheloroppgaven skal gi studenten anledning til selvstendig refleksjon over enkelttema.

.

Læringsutbytte

En student som har fullført emnet SAM2110 Bachelor-oppgave skal ha følgende totale læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskaper

Studenten:

  • har inngående kjennskap til et selvvalgt emne

Ferdigheter

Studenten:

  • har evne til selvstendig refleksjon på basis av fagkunnskap ervervet i studentens tidligere studieløp
  • kan drøfte relevant teori
  • har evne til å gjennomføre et skrivearbeid under veiledning, av sin Bachelor-oppgave på 6000 ord.
  • evner å fremstille teoretiske saksfremstillinger på en klar og konsis måte,
  • kan bruke APA-metoden eller en annen metode som kildehenvisningsverktøy på en konsekvent måte.

Generell kompetanse

Studenten:

  • har evne til å gjennomføre et faglig prosjekt, begrunne egne valg og presentere egne funn og resultater gjennom relevante uttrykksformer, skriftlig og muntlig
  • kan gi konstruktiv tilbakemelding på andre studenters faglige arbeid

 

Undervisningsform

Prosjektbeskrivelse leveres i emnet KRI/SAM2110 Forskning, metode og design. Undervisningen i KRI/SAM2120 Bacheloroppgave vil skje i form av 3 obligatoriske gruppeseminarer à 4 timer hver, og 3-4 individuelle veiledningstimer med oppnevnt veileder. Gruppeseminarene er jevnt fordelt over semesteret, med ett oppstartsseminar, ett midtveisseminar og ett avsluttende seminar i forkant av den endelige innleveringen. Seminariene er strukturert som framleggseminarer der deler, eller aspekter, av oppgaven presenteres i plenum eller i mindre grupper. Det forventes at alle studenter deltar aktivt, med konstruktiv tilbakemelding på andre studenters framlegg. Pensumlitteraturen i KRI/SAM2110 skal ligge til grunn for tilbakemeldingene. Seminarene skal gi anledning til en bredere utveksling av erfaringer med oppgaveskrivingen samt metodisk refleksjon.

.

Pensumlitteratur

Studenten legger selv opp et pensum på 900 sider med litteratur som er relevant for oppgaven. Pensumlisten skal godkjennes av veilederen.

Fulltidsstudier

Normalt studieløp med 30 studiepoeng pr semester hvor du følger all undervisning som normalt.

Deltidsstudier

Et studieløp med færre fag pr semester enn fulltid. Du kan justere opp eller ned antall fag fra semester til semester i studieløpet.

Fulltid / deltid med redusert undervisning

Et alternativ der du bare deltar i om lag halvparten av undervisningstimene, hvor det gis en oversikt over det mest sentrale i pensum. Til gjengjeld leveres en ekstra oppgave i faget som vurderes til «Bestått»/«Ikke bestått». Du kan velge redusert undervisning både som fulltidsstudent og på deltid.