En spesiell, men god høst

tet
Skrevet av:
Arne Mella
Rektor HLT

01.11.20


Publisert:
14. oktober 2020

Ikke minst er det krevende å skulle overholde 1 meter avstand hele tiden. Vi jobber med ekstra hygienetiltak, oppfølging av studenter i risikogrupper og har lagt til rette for mer selvstudium. Likevel er vi mest glade for å kunne tilby normal undervisning til våre studenter denne høsten!

.

Faktisk har det vært en god start i nye lokaler i Filadelfiakirken i Oslo. Selv om alle studenter ikke kan være tilstede samtidig, har bedre plass gjort det mulig for oss å åpne høyskolen for undervisning igjen. Bedre plass i kantine og kaffebar, samt større arealer til bibliotek og kontorer, har også blitt tatt godt imot. I tillegg er vi sentralt beliggende i Oslo sentrum. Her skal vi være inntil videre for å gi rom for en sårt tiltrengt utbygging av lokalene våre på Stabekk. Vi håper byggearbeidene der kan komme i gang på nyåret.

.

Vi har hatt mer å glede oss over denne høsten. 19. august åpnet vi vår nye avdeling i Stavanger – i samarbeid med IMI kirken. Nesten 30 studenter tok fatt på et årsstudium i misjon og kirke. Dette kan utvides til en full bachelorgrad med videre studier i Oslo. Begeistringen var til å ta og føle på hos studenter, ansatte og samarbeidspartnere på åpningsdagen. Mange menigheter er interessert i å tilby praksisplass, og man ser nå en naturlig vei videre for ungdommer etter bibelskole.

.

Har vi ingen utfordringer eller bønneemner? Joda, flere studenter enn vanlig har takket nei til studieplassen, og vi har ikke fått like mange studenter til enkeltkurs som i fjor. Vi opplever også at vårt spennende studium i religion og samfunn fortsatt ikke er godt nok kjent. Vi tar derfor grep for å utvikle studietilbudet vårt ytterligere, blant annet med flere kurs i Bergen. Med hjelp av gode samarbeidspartnere, utvidete lokaler og styrket markedsføring håper vi dette skal bidra til fortsatt vekst.

.

Det viktigste er imidlertid fremdeles å utruste unge mennesker for tjeneste i kirke, skole og samfunn.

.

Takk for dine bønner og gaver som gjør dette mulig!

.

Test

Flere blogginnlegg

22. juni 2023

«All in» for Jesus?

The Send er et tverrkirkelig arrangement som reiser debatt i norske media, også utover de kristne dagsavisene. Les mer
20. april 2023

3 grunner til hvorfor du bør studere på HLT

Et godt tips for å bygge en sunn og god fremtid er å legge et sterkt fundament. Les mer
18. april 2023

Er KrF et like aktuelt alternativ for unge kristne i dag? 

Evangelikal har blitt stadig mer brukt i norske medier de siste årene. Det er nesten alltid benyttet for å forklare ytre høyre-politikk, og ikke sjelden direkte knyttet til Trump-supportere i USA. Les mer