En spesiell, men god høst

tet
Skrevet av:
Arne Mella
Rektor HLT

01.11.20


Publisert:
14. oktober 2020

Ikke minst er det krevende å skulle overholde 1 meter avstand hele tiden. Vi jobber med ekstra hygienetiltak, oppfølging av studenter i risikogrupper og har lagt til rette for mer selvstudium. Likevel er vi mest glade for å kunne tilby normal undervisning til våre studenter denne høsten!

.

Faktisk har det vært en god start i nye lokaler i Filadelfiakirken i Oslo. Selv om alle studenter ikke kan være tilstede samtidig, har bedre plass gjort det mulig for oss å åpne høyskolen for undervisning igjen. Bedre plass i kantine og kaffebar, samt større arealer til bibliotek og kontorer, har også blitt tatt godt imot. I tillegg er vi sentralt beliggende i Oslo sentrum. Her skal vi være inntil videre for å gi rom for en sårt tiltrengt utbygging av lokalene våre på Stabekk. Vi håper byggearbeidene der kan komme i gang på nyåret.

.

Vi har hatt mer å glede oss over denne høsten. 19. august åpnet vi vår nye avdeling i Stavanger – i samarbeid med IMI kirken. Nesten 30 studenter tok fatt på et årsstudium i misjon og kirke. Dette kan utvides til en full bachelorgrad med videre studier i Oslo. Begeistringen var til å ta og føle på hos studenter, ansatte og samarbeidspartnere på åpningsdagen. Mange menigheter er interessert i å tilby praksisplass, og man ser nå en naturlig vei videre for ungdommer etter bibelskole.

.

Har vi ingen utfordringer eller bønneemner? Joda, flere studenter enn vanlig har takket nei til studieplassen, og vi har ikke fått like mange studenter til enkeltkurs som i fjor. Vi opplever også at vårt spennende studium i religion og samfunn fortsatt ikke er godt nok kjent. Vi tar derfor grep for å utvikle studietilbudet vårt ytterligere, blant annet med flere kurs i Bergen. Med hjelp av gode samarbeidspartnere, utvidete lokaler og styrket markedsføring håper vi dette skal bidra til fortsatt vekst.

.

Det viktigste er imidlertid fremdeles å utruste unge mennesker for tjeneste i kirke, skole og samfunn.

.

Takk for dine bønner og gaver som gjør dette mulig!

.

Test

Flere blogginnlegg

3. april 2024

Vekkelse som det autentiske kristenliv

Kjernen i fenomenet vekkelse handler mer om gjenopprettelse av det (normale) kristne livet som beskrevet i Bibelen, enn spektakulære hendelser. Les mer
20. februar 2024

HLT har landets mest fornøyde studenter

Resultatene fra studiebarometeret er strålende lesning for HLT! Les mer
4. desember 2023

Utrustning til tjeneste

Vi kan tjene Gud på mange arenaer. Les mer