Nå gjelder det!Publisert:
23. desember 2022

«Lag større plass i teltet ditt, spenn teltdukene ut, spar ikke på dem, gjør snorene lange, slå pluggene fast!»(Jesaja 52,2).

Denne høsten har alle kristne skoler støtt på ekstra utfordringer ved at Staten ønsker å redusere tilskuddene skolene har fått til nå. For vår del er dette knyttet til forslaget om at utenlandske studenter utenfor EØS skal betale full pris for å studere i Norge. For nye studenter betyr dette at semesteravgiften øker til ca. kr. 50.000, og for HLT betyr det at vi mister alle tilskudd knyttet til disse studentene. I tillegg vil vi bli trukket for forventede inntekter med ca. kr. 2,5 millioner over 2 år.

Det er lett å se at det særlig er studenter fra fattigere land som vil bli rammet, men også Norge vil bli fattigere med færre internasjonale studenter. Vi ber derfor om endringer i regjeringens forslag. Samtidig arbeider vi med å rekruttere nye studentgrupper som har råd til å betale høyere studieavgifter, og tenke offensivt slik at vårt engelskspråklige studietilbud kan nå ut til enda flere studenter, blant annet gjennom nettbasert undervisning.

Vi får henvendelser fra mange kanter av verden om behovet for kristen, solid, høyere utdanning. Det trengs mer enn noen gang her i Norge også, med økende sekularisering og stadig færre som kjenner fundamentet vår nasjon bygger på. De gode nyhetene er at HLT kan bety en forskjell! Vi må bare forberede oss på at Staten antakelig vil finansiere mindre av kristen virksomhet i framtiden. Det betyr ikke at arbeidet er mindre viktig! Vi må bare finansiere mer selv – hvis vi tror at kristen utdanning, diakoni, misjon og menighetsarbeid er viktig.

Vi tror fortsatt Gud kaller oss til å utvide, ikke redusere. Behovene er større enn noen gang, men vi trenger din hjelp. Vil du be for oss og spørre Gud om hvordan du kan bidra? Julen minner oss om at Gud ga den største gaven for at vi skulle få oppleve hans frelse. Det er mange flere som trenger å få høre det gode budskapet, og vi vil gjerne utruste flere til å gå ut. Takk for at du vil stå med oss!

God jul!

Arne Mella
Rektor
Høyskolen for ledelse og teologi

Flere blogginnlegg

3. april 2024

Vekkelse som det autentiske kristenliv

Kjernen i fenomenet vekkelse handler mer om gjenopprettelse av det (normale) kristne livet som beskrevet i Bibelen, enn spektakulære hendelser. Les mer
20. februar 2024

HLT har landets mest fornøyde studenter

Resultatene fra studiebarometeret er strålende lesning for HLT! Les mer
4. desember 2023

Utrustning til tjeneste

Vi kan tjene Gud på mange arenaer. Les mer