På plass i nye lokaler

Skrevet av:
Bjørnar Algrøy
Kommunikasjonsrådgiver


Publisert:
14. oktober 2019

Selvfølgelig er det litt ting som knirker i begynnelsen, noen flyttekasser vi ikke husker hvor er og tilpassninger som må gjøres når en hel høyskole tar med seg flyttelasset og flytter inn i nye lokaler. Sånn er det å flytte. Og spesielt vår IT-ansvarlige i staben, Thomas, har fått merke at ikke alt funker med en gang. Han har løpt som et slips de første ukene, men nå begynner ting å komme på plass. Den administrative staben har flyttet inn på sine nye kontorer, lærere og forelesere begynner å skjønne hvordan de skal få liv i projektorer og mikrofoner, og studentene har vendt seg til at det går an å kjøpe en latte i Barrat mellom slagene. Så langt er det nye livet i storbyen veldig positivt, tross restriksjonene som korona medfører og tross at vi også lengter litt tilbake til de idylliske omgivelsene på Stabekk.

.

For meg er det tre ting jeg er ekstra takknemlig for med å være på plass i nye lokaler:

.

 1. Kafe Barrat:
  Oh yes! Kaffe! Jeg elsker at vår nye beliggenhet gjør at jeg kan ha noen av møtene mine i litt andre omgivelser enn hva et typisk kontor kan gi, eller ta en prat med studentene i litt avslappende omgivelser. Å ha en kaffebar i foajeen til skolens lokaler er et spennende og nytt innslag i høyskolelivet. Jeg har tro på effekten i at det første en student møter når en kommer til HLT er en god atmosfære der det er lett å slå av en prat. Enten det er før skoledagen starter, i pausene eller etter at skoledagen er over.

  .
 2. Frokost med tilreisende studenter og stab:
  HLT har inngått en avtale med Smarthotel som ligger vegg i vegg med våre nye lokaler i St.Olavs gate 24. En av de tingene som gir en skikkelig fin start på dagen i vår nye tilværelse er å kunne spise frokost sammen med tilreisende studenter og stab på hotellet. Selv om alle er litt trøtt i trynet på morgenkvisten, er det å dele måltid, bli kjent med andre som deler den samme brannen som deg, noe som gjør miljøet på HLT unikt. Det har ikke endret seg selv om vi har flyttet.

  ..
 3. Større rom for chapel
  En av de tingene som gjør HLT til HLT er chapel-samlingene våre på tirsdager og torsdager. Nå har vi mulighet til å benytte hovedsalen til Filadelfiakirken til å møtes. Korona har så langt gjort at vi ikke kan være alt for mange samlet på en gang enda, men likevel er det utrolig fint å kunne ta et avbrekk i skoledagen og arbeidsdagen, og rette blikket oppover. Selv om vi som akademisk institusjon er veldig opptatt av å utdanne ledere gjennom god undervisning, er det vel så viktig å sette av tid og la sitt hjerte fornyes gjennom å bruke tid i Guds nærvær. Å være en del av et lag, både studenter og stab, som hver uke velger å sette det høyt, er et felleskap det er et privilegium å være en del av, og et nettverk som det blir spennende å se hvordan utvikler seg i årene som kommer.

.

Flere blogginnlegg

20. februar 2024

HLT har landets mest fornøyde studenter

Resultatene fra studiebarometeret er strålende lesning for HLT! Les mer
4. desember 2023

Utrustning til tjeneste

Vi kan tjene Gud på mange arenaer. Les mer
1. oktober 2023

HLT er 15 år!

Vi vil være frimodige og se framover med forventning! Les mer