En milepæl i vår historie

16. februar 2024 er en dag for historiebøkene. HLT har fått sine to første egne professorer.

På HLTs styremøte i dag ble søknader om opprykk formelt godkjent, og med det har Karl Inge Tangen og Truls Åkerlund blitt tilkjent professorkompetanse. HLT noterer en ny merkedag i sin 15 år lange historie.

Karl Inge Tangen er blitt professor i praktisk teologi med særlig kompetanse innenfor pentekostale studier og verdibasert ledelse. Truls Åkerlund er blitt professor i ledelse med særlig kompetanse innenfor verdibasert ledelse og pentekostal ledelse.

Rektor Arne Mella mener den sakkyndige komiteen har gjort en meget grundig jobb, og er glad for at komiteen uttrykker stor anerkjennelse til begges kompetanse og vitenskapelige arbeid.

«Styret har også bedt meg overbringe masse gratulasjoner. De er kjempestolte og kaller dette en stor dag for HLT! Dette er drømmer fra langt tilbake som nå går i oppfyllelse.»

Både Karl Inge Tangen og Truls Åkerlund har vært med HLT fra starten da skolen bare var en håndfull ansatte og studenter, til den 15 år seinere har blitt en akkreditert høyskole med 300 studenter – som nå også har fått sine to første professorer fra egne rekker.

 «Jeg er veldig og glad takknemlig, og vil samtidig få gratulere Truls Åkerlund. Det er gøy å få gjøre dette sammen med Truls, siden vi har stått sammen i dette siden begynnelsen,» kommenterer forskningsleder Karl Inge Tangen.

Truls Åkerlund legger også til: «Personlig så er det veldig hyggelig og beærende, spesielt siden det er blitt lagt ned mye jobb over mange år, men jeg tenker at dette også er utrolig viktig for skolen. Kanskje jeg nå må begynne å gå med sløyfe?»

Arne Mella understeker også at «Utnevnelsene legger et viktig grunnlag for HLTs søknad om eget masterprogram i teologi og ledelse som er under arbeid,».

«Dette er to av pionerene ved HLT, og det er spesielt hyggelig at komiteen vektlegger det de gjør i sin tilbakemelding. På vegne av styret, ledergruppen, staben og meg selv, sender jeg de største gratulasjoner! Dette er en stor dag for oss alle!»

HLT gratulerer professor Karl Inge Tangen og professor Truls Åkerlund!

Flere blogginnlegg

Gratis forestilling om Hans Nilsen Hauge under HLT-konferansen

Det første i vår lov» - en reise gjennom Norges historie i toner, ord og bilder sett med troens øyne Les mer

Ledig stilling – Administrativ leder

Noe for deg, eller noen du kjenner? Les mer

Se høydepunktene fra Karrieredagen 2024

13.mars inviterte vi arbeidslivet på besøk for å bli kjent med studentene på HLT. Les mer