HLT Stavanger ser dagens lysPublisert:
11. desember 2019

Onsdag 11. desember er en merkedag i HLT sin historie. Høyskolen går fra én campus til to. HLT Stavanger er den nye satsningen og starter opp høsten 2020. Et samarbeid mellom HLT og IMI-kirken Stavanger.

.

HLT utvider
Høyskolen for ledelse og teologi fylte i år 10 år som høyskole. Nå tar skolen steget videre og starter opp i en ny by. HLT inngår et samarbeid med IMI-kirken, en av landets største menigheter og nettverk. Menigheten har siden 2015 hatt sin egen skole for lederutvikling, men nå går IMI institutt inn og blir HLT Stavanger. Fra høsten kan studenter ta en årsenhet (60 studiepoeng) i misjon og kirke i Stavanger, som kan bygges videre til en bachelorgrad i teologi og ledelse med videre studier på HLT Oslo.

.

Felles hjerte og spiritualitet
Et samarbeid med IMI-kirken tar HLT sin visjon enda et hakk videre i en viktig region i kirkelandskapet. HLT ønsker å utruste kristne ledere til både menighetsliv og samfunnet forøvrig, og denne avtalen gjør det mulig for enda flere å få denne muligheten. IMI-kirken deler HLT sin visjon for fremtidens ledere, men også en felles brann for at ledere ikke bare skal være bærere av akademisk kunnskap, men også ha et levende åndsliv.

.

Rektor ved HLT, Arne Mella, har vært sentral i arbeidet med den nye satsningen og gleder seg over resultatet.
«Vi er glade for å nå bredere ut både geografisk og i det norske kirkelandskapet med vårt studietilbud. IMI-kirken og HLT har en felles visjon om å utruste mennesker til tjeneste i kirke og samfunn ved å koble teologisk utdanning med et levende åndsliv. Vi tror dette fokuset kan få større kraft gjennom samarbeidet med IMI-kirken. Gjennom IMI Institutt, Acta bibelskole og menighetsnettverket Agenda 1 har de vist at det er mulig å forene karismatikk og misjonalt liv på en forbilledlig måte», sier Arne Mella.

.

Også Egil Elling Ellingsen, pastor i IMI-kirken, er glad for samarbeidsavtalen som ble undertegnet i dag.
«Vi gleder oss til å kunne tilby en treårig teologi- og lederutdannelse i samarbeid med HLT, en utdannelse som vil være sterkt knyttet til en livskraftig menighet. Vi er overbevist om at samarbeidet gir studentene et solid faglig fundament, relevant praksis og åndelig forming», sier Ellingsen, som skryter av prosessen frem mot den endelige avtalen.»Vi har hatt svært gode samtaler med HLT de siste månedene og opplever at vi tenker veldig likt om hva en teologiutdannelse er, og behovet for at den er menighets- og praksisnær. Vi har store forventninger til fortsettelsen!»

Fremdeles eid av Pinsebevegelsen og Baptistsamfunnet
Selv om signeringen markerer en ny samarbeidspartner i et nytt kirkelandskap betyr ikke dette at HLT blir noe mindre pentecostal av den grunn.

.

«Vi er veldig fornøyd med å kunne strekke oss inn i et nytt nettverk og etablere oss i en ny region. Selv om vi inngår et samarbeid med IMI-kirken er skolen fremdeles eid av Pinsebevegelsen og Baptistsamfunnet som før. Denne avtalen endrer ikke på det», sier Mella

.

Studiet i misjon og kirke starter høsten 2020. Det er mulig å søke fra 15.februar. Fristen for å søke innen førsteopptaket er 15.april. Les mer om HLT Stavanger på hlt.no/stavanger

Flere blogginnlegg

Høydepunkter – graduation 2024

Noen høydepunkter fra Graduation 2024 Les mer

Høydepunkter fra HLT-konferansen 2024

24. - 26. april gikk årets HLT-konferanse av stabelen. Her finner du noen høydepunkter fra dagene. Les mer

Vi lanserer nytt nettbasert studietilbud

Nå kan du ta videreutdanning i teologi og menighetsledelse. Les mer