HLT er tatt opp som medlem i UHR

Skrevet av:
Bjørnar Algrøy
Kommunikasjonsrådgiver

24.mai ble Høyskolen for ledelse og teologi tatt opp som medlem nummer 33 i Universitets- og høgskolerådet.

Universitets- og høgskolerådet (UHR) er en medlems- og interesseorganisasjon for akkrediterte institusjoner i Norge. UHR skal fremme universiteter og høyskolers interesser, bidra til samordning og arbeidsdeling i sektoren, og skape gode møteplasser for universiteter og høyskoler, nasjonale myndigheter samt andre nasjonale og internasjonale aktører.

HLT søkte om akkreditering som høyskole i november 2021 og NOKUT godkjente søknaden 14. juni 2023. HLT fikk sin akkreditering med virkning fra og med 15. september 2023.  Høyskolen for ledelse og teologi ble enstemmig tatt opp som nytt medlem i UHRs representantskapsmøte 24. mai 2024.

«Vi i UHR ser frem til et godt samarbeid med høyskolen i tiden fremover.  UHR er en viktig organisasjon for medlemmene. Vi er ulike, men står samlet om felles interesser. God dialog med medlemsinstitusjonene er viktig», sier styreleder i UHR Sunniva Whittaker til uhr.no

«Universitets- og høgskolerådet er et viktig møtepunkt for alle akkrediterte universiteter og høgskoler i Norge, og en felles påvirkningskanal ovenfor myndighetene. Her er det mulig å samarbeide både om faglige spørsmål og rammevilkår – derfor er dette et viktig organ for HLT å være representert i.» sier Arne Mella

«Sist mandag ble vi invitert til et hyggelig introduksjonsmøte med UHR, hvor vi ble litt bedre kjent med hverandre.» legger Arne Mella til.

Du kan lese mer om saken på uhr.no

 

Foto: Aron Bræstrup Løsnes (UHR)

Flere blogginnlegg

Høydepunkter – graduation 2024

Noen høydepunkter fra Graduation 2024 Les mer

Høydepunkter fra HLT-konferansen 2024

24. - 26. april gikk årets HLT-konferanse av stabelen. Her finner du noen høydepunkter fra dagene. Les mer

Gratis forestilling om Hans Nilsen Hauge under HLT-konferansen

Det første i vår lov» - en reise gjennom Norges historie i toner, ord og bilder sett med troens øyne Les mer