Hundrevis av studenter på lovsangskveld

Studentenes helse og trivselsundersøkelse (SHoT) rapporterte i sin siste kartlegging at 44% av studenter føler på ensomhet. Da fadderuke-komiteen på HLT fikk høre statistikken ønsket de å gjøre noe som kunne bety en forskjell. Ideen ble født om å invitere alle studenter i Oslo til «åpent hus» hvor man kunne få være en del av et fellesskap og stå sammen med andre studenter i Oslo.

Leder for fadderuken Karen Eline Svensen Røhne sier i en kommentar til Dagen:

«Det er mange kristne studenter som opplever at det er mye fest og alkohol i fadderuken deres. Vi håper dette kan være en kveld der de kan få være med på noe annet, og ha fokus på Jesus gjennom lovsang», sier hun til Dagen.

Fadderuke-komiteen åpnet dørene til HLT sitt midlertidige hjem i St. Olavs gate 24, og var i utgangspunktet usikre på om noen ville dukket opp. Til komiteens store begeistring var det rundt 600 studenter som ønsket å være med.

«Fadderuke kan være krevende og utfordrende hvis man føler seg alene eller blir utfordret på verdiene sine. Vi håper de kan se at de i alle fall ikke er alene.» fortsetter Karen Eline til Dagen.

På ekte HLT vis hadde kvelden lovsang i fokus. Med et ønske om å skape et dypere fellesskap med troen som fundament. Med noen få lovsangere og enkel belysning ble tonen satt for et nytt studieår med Jesus i sentrum.

Administrasjonsleder Annka Lillejordet sier i en kommentar til hlt.no: «Vi er stolte av studentene våre, fadderuke-komiteen og fellesskapet vi deler på HLT. Det er en velsignelse å få åpne dørene til Oslos studenter, og invitere dem inn i det gode fellesskapet vi deler hver uke gjennom chapel. Vi ber om at det var en berikende kveld og håper vi nå har startet en ny tradisjon for studenter i Oslo; å stå sammen i bønn for et nytt studieår. Takk til alle som deltok.»

Flere blogginnlegg

Høydepunkter – graduation 2024

Noen høydepunkter fra Graduation 2024 Les mer

Høydepunkter fra HLT-konferansen 2024

24. - 26. april gikk årets HLT-konferanse av stabelen. Her finner du noen høydepunkter fra dagene. Les mer

Gratis forestilling om Hans Nilsen Hauge under HLT-konferansen

Det første i vår lov» - en reise gjennom Norges historie i toner, ord og bilder sett med troens øyne Les mer