Hundrevis av studenter på lovsangskveld

Studentenes helse og trivselsundersøkelse (SHoT) rapporterte i sin siste kartlegging at 44% av studenter føler på ensomhet. Da fadderuke-komiteen på HLT fikk høre statistikken ønsket de å gjøre noe som kunne bety en forskjell. Ideen ble født om å invitere alle studenter i Oslo til «åpent hus» hvor man kunne få være en del av et fellesskap og stå sammen med andre studenter i Oslo.

Leder for fadderuken Karen Eline Svensen Røhne sier i en kommentar til Dagen:

«Det er mange kristne studenter som opplever at det er mye fest og alkohol i fadderuken deres. Vi håper dette kan være en kveld der de kan få være med på noe annet, og ha fokus på Jesus gjennom lovsang», sier hun til Dagen.

Fadderuke-komiteen åpnet dørene til HLT sitt midlertidige hjem i St. Olavs gate 24, og var i utgangspunktet usikre på om noen ville dukket opp. Til komiteens store begeistring var det rundt 600 studenter som ønsket å være med.

«Fadderuke kan være krevende og utfordrende hvis man føler seg alene eller blir utfordret på verdiene sine. Vi håper de kan se at de i alle fall ikke er alene.» fortsetter Karen Eline til Dagen.

På ekte HLT vis hadde kvelden lovsang i fokus. Med et ønske om å skape et dypere fellesskap med troen som fundament. Med noen få lovsangere og enkel belysning ble tonen satt for et nytt studieår med Jesus i sentrum.

Administrasjonsleder Annka Lillejordet sier i en kommentar til hlt.no: «Vi er stolte av studentene våre, fadderuke-komiteen og fellesskapet vi deler på HLT. Det er en velsignelse å få åpne dørene til Oslos studenter, og invitere dem inn i det gode fellesskapet vi deler hver uke gjennom chapel. Vi ber om at det var en berikende kveld og håper vi nå har startet en ny tradisjon for studenter i Oslo; å stå sammen i bønn for et nytt studieår. Takk til alle som deltok.»

Flere blogginnlegg

Høyskolen for ledelse og teologi fyller 15 år!

Vi feirer at det har vært studiestart 15 år på rad med spente og engasjerte studenter. Les mer

Vi lanserer egen podcast!

HLT kaster seg på bølgen og nå kan du lytte til HLT-podcasten over alt. Les mer

På lærerutveksling i Estland

Skoleåret 2022/23 har Høyskolen for ledelse og teologi (HLT) fått mulighet til å sende lærere på utveksling til Estland, og fått besøk av toppskolerte forelesere fra samme land. Les mer