World Watch List 2024 presentert på HLT

Hvert år på starten av året presenterer Open Doors en liste over hvilke 50 land der kristne forfølges mest. I år valgte Åpne Dører å ha sin presentasjon på Høyskolen for ledelse og teologi, og flere medier og politikere var til stede.

I midttimen onsdag 17.januar hadde Åpne Dører deres presentasjon av sin World Watch List der de har en oppdatert oversikt over hvilke land kristne forfølgelses mest. Nord-Korea, Somalia og Libya topper listen. Tilstede på presentasjonen var blant annet Høyres leder og tidligere statsminister Erna Solberg, stortingspolitiker og tidligere utviklingsminister for KrF Dag Inge Ulstein og Daniel Matthiesen leder for Glocal – Salt og flere andre menigheters misjonsorganisasjon med utbredt arbeid i India.

WWL viser at over 15 000 kirker eller offentlige eiendommer ble angrepet eller stengt i 2023, noe som er 7 ganger så mye som året før. I tillegg måtte nesten 280 000 forlate sine hjem, og 3329 mennesker ble fengslet uten rettssak pga sin kristne tro – en økning på 6% fra 2022.

Et av landene som det ble satt ekstra fokus på i år var India, der 160 kristne ble drept og 62 000 mennesker måtte flykte fra sine hjem.

Daniel Matthiesen fra Salt sitt misjonsarbeid Glocal kommenterer:

«Det er vanskelig å gå upåvirket fra en sånn stund, selv om mange av statistikkene og tematikken er kjent, så får man et nytt alvor rundt det. Utrolig takknemlig for både å ha fått delt og tatt i mot, og ikke minst hørt tidligere statsminister Erna Solberg kjenne at hun tar med seg dette med videre inn i andre fora.».

«Jeg skal til India i begynnelse av mars med en delegasjon fra Stortinget. Jeg vil ta med meg det dere har sagt her, sånn at vi kan adressere det når vi møter ulike myndighetespersoner i India», sa Høyre-leder Solberg i sitt innlegg under lanseringen (sitert fra dagen.no).

Du kan lese mer om WWL på opendoors.no

Flere blogginnlegg

Høydepunkter fra HLT-konferansen 2024

24. - 26. april gitt årets HLT-konferanse av stabelen. Her finner du noen høydepunkter fra dagene. Les mer

Gratis forestilling om Hans Nilsen Hauge under HLT-konferansen

Det første i vår lov» - en reise gjennom Norges historie i toner, ord og bilder sett med troens øyne Les mer

Ledig stilling – Administrativ leder

Noe for deg, eller noen du kjenner? Les mer