HLT har landets mest fornøyde studenter

I dag publiserte NOKUT resultatene fra den årlige undersøkelsen kalt Studiebarometeret, der studenters tilfredshet måles, og studentene ved HLT er faktisk de mest fornøyde i hele landet.


Publisert:
20. februar 2024

Hvert år gjør NOKUT en omfattende undersøkelse der en måler studenters tilfredshet med et omfattende spørsmålsbatteri som fordeles over mange kategorier. Undersøkelsen spenner over alt fra kunstig intelligens til læringsutbytte, og resultatene er både med å viser nasjonale trender og hjelper de ulike institusjonene med å evaluere seg selv.

For HLT er dette et av de viktigste verktøyene vi har til å se hvor det er vi gjør gode ting som vi må fortsette med, og hvor vi bør legge inn et støt for å gjøre forbedringer og løfte oss.

På kategorien «Overordnet tilfredshet» scorer HLT altså høyest i landet denne gangen med 4,8 av 5 mulige sammen med Høyskolen for dansekunst. Faktisk er det flere av institusjonene på topp 10 listen som har en kristen profil. Alt i alt er det religionsstudenter som jevnt over er de mest fornøyde.

Generelt scorer HLT høyt, men det er ekstra hyggelig at vi også scorer best i landet på «Det sosiale miljøet blant studentene på studieprogrammet», i tillegg til at vi ligger høyt på spørsmål som feks måler undervisning.

Et av områdene der vi har forbedringspotensiale er kategorien «Tilknytning til arbeidslivet». På spørsmålet «Det er muligheter for å jobbe med prosjekter/oppgaver i samarbeid med arbeidslivet» scorer HLT 3,7 av 5, og er det spørsmålet med lavest score. Med et uttalt mål om være praksisfeltets beste venn, er dette et felt som vi håper å styrke i tiden som kommer.

På en dag som dette er det mange ting å reflektere over, og tallene som Studiebarometeret kommer til å prege arbeidet som vi gjør videre – men mest av alt føler vi på takknemlighet for at vi hver dag får lov til å jobbe med det som for oss oppleves som Norges beste studenter, og ikke minst at vi får være med på det som Gud gjør i landet vårt for en ny generasjon med unge ledere. Det er et privilegium, og vi er takknemlig til Han som har sendt disse unge menneskene i vår vei. Så har vi forventning til at det som de får med seg i årene de er hos oss, både akademisk kunnskap og åndelig formasjon, er gode redskaper som vil være til velsignelse i det de legges i Guds hender på små og store steder over hele landet – og forbi.

Du kan lese mer om resultatene på studiebarometeret.no

Flere blogginnlegg

3. april 2024

Vekkelse som det autentiske kristenliv

Kjernen i fenomenet vekkelse handler mer om gjenopprettelse av det (normale) kristne livet som beskrevet i Bibelen, enn spektakulære hendelser. Les mer
4. desember 2023

Utrustning til tjeneste

Vi kan tjene Gud på mange arenaer. Les mer
1. oktober 2023

HLT er 15 år!

Vi vil være frimodige og se framover med forventning! Les mer