Utrustning til tjeneste

Vi kan tjene Gud på mange arenaer.


Publisert:
4. desember 2023

Høstens tema for chapel på HLT har vært «utrustning til tjeneste». Dette er også uttrykt som en sentral del av høyskolens formål: «Å gi høyere utdanning innenfor teologi, ledelse og andre relevante fag for pastortjeneste og annen tjeneste innenfor kirke, skole og samfunn.» Merk at tjeneste ikke er begrenset til kirken, men at vi kan tjene Gud på mange arenaer. Utdanning på en kristen høyskole kan være en viktig del av utrustningen til slik tjeneste.

For to uker siden feiret vi semesteravslutning på HLT. Våre internasjonale studenter hadde laget retter fra sine hjemland, og det var både variert og veldig god mat fra mange land. En nepalsk rett med sterk chili brant ekstra godt i munnen på rektor! I sentrum var imidlertid gleden over å dele fellesskap med hverandre, og juleevangeliet om Gud som kom ned og ble menneske, slik at vi kunne ha fellesskap med ham. Det er det kristne budskapet i et nøtteskall.

Noen av våre studenter kjenner på ekstra utfordringer i julen. De er langt borte fra familien i et fremmed land, og har kanskje også økonomiske eller helsemessige bekymringer. Hvordan blir framtiden? Tenk at Jesus opplevde de samme prøvelsene som oss, og derfor kan han fullkomment hjelpe alle som kommer til ham! Som kristne søsken er vi også opptatt av å støtte og be for hverandre, og mange har skrevet ned behov som vi har bedt for i fellesskap.

November måned har også vært en måned hvor vi har satt av ekstra tid til bønn for HLT. Vi har fokusert på fem områder:

  • Vekst i antall studenter slik at vi kan gjøre det Gud har kalt oss til
  • Studietilbud – utvikling av bachelor- og masterprogrammer
  • Campus – større og mer hensiktsmessige lokaler
  • Økonomi – økte gaveinntekter og reversering av kutt i statstilskuddet
  • Samarbeid med strategiske partnere nasjonalt og internasjonalt

Til høsten starter vi opp et nytt videreutdanningstilbud i teologi og menighetsledelse. Det gleder vi oss veldig til! Det vil i hovedsak bli nettbasert, være på deltid og ha ansatte og frivillige ledere i menighet som målgruppe. Studiet vil inneholde både praktiske og relevante emner innen teologi og ledelse. Mer informasjon finner du på hjemmesiden vår.

HLT-konferansen 24.-26. april arrangeres denne gang i samarbeid med Hauge School of Management. Årets tema vil handle om skapende og produktiv ledelse, slik også Hans Nielsen Hauge var et strålende eksempel på. Tips gjerne noen andre om konferansen!

Med ønske om en velsignet adventstid!

Arne Mella
Rektor

Flere blogginnlegg

3. april 2024

Vekkelse som det autentiske kristenliv

Kjernen i fenomenet vekkelse handler mer om gjenopprettelse av det (normale) kristne livet som beskrevet i Bibelen, enn spektakulære hendelser. Les mer
20. februar 2024

HLT har landets mest fornøyde studenter

Resultatene fra studiebarometeret er strålende lesning for HLT! Les mer
1. oktober 2023

HLT er 15 år!

Vi vil være frimodige og se framover med forventning! Les mer