Vurderer du å studere på HLT til høsten?

Skrevet av:
Kenneth Manuel Innvær Andersen
Tidligere studentrådsleder


Publisert:
27. oktober 2020

La meg bare nevne noen av dem: Jeg visste at HLT briljerte med dyktige lærere som hadde rikelig med praktisk erfaring. Studentene hadde jeg hørt at elsket Jesus, elsket mennesker og brant for å skape en forandring i samfunnet. Skolens visjon om å sammenkoble akademisk kunnskap med erfart åndskraft traff meg varmt i hjertet.

Utfordringen min var at jeg allerede hadde studert juss ett år, og jeg tenkte at det ville være det klokeste for meg å fullføre det jeg hadde begynt. Selv om jeg ikke elsket faget i seg selv, prøvde jeg å motivere meg med de mulighetene jeg ville ha til å arbeide for sosial rettferdighet én dag i en fjern fremtid. Jeg forsøkte så godt jeg kunne å strekke meg etter lyset i enden av tunnelen, og drømme meg bort til hvordan livet én dag kunne bli.

Livet på HLT har vært helt annerledes for meg. Som student på HLT har jeg ikke vært avhengig av at lyset alltid skinner like sterkt i enden av tunnelen for å finne motivasjonen til å komme meg gjennom studiene. Det er selvsagt fint å vite at en bachelorgrad fra HLT gir en ettertraktet kompetanse innenfor felt som misjon, kirke og kristne organisasjoner, og jeg gleder meg til det livet som venter etter HLT. Det er imidlertid ikke dette som har vært min primære motivasjon. Fagene, forelesningene, bøkene, oppgavene og fremføringene har i seg selv virket motiverende! Det har vært en fryd å kunne stå opp om morgenen og glede meg til forelesningen på formiddagen, og på samme tid være genuint interessert i det jeg skal skrive oppgave om på ettermiddagen. På HLT har jeg ikke opplevd studiene som en lang og mørk tunnel, men mer som begynnelsen på en fargerik og gledesfylt reise.

Hadde jeg visst om alt det studietilværelsen på HLT kom til å gi meg, ville det gjort valget mitt voldsomt mye enklere.

Jeg blitt utstyrt med verktøy innenfor konflikthåndtering, ledelsesfag, bibelfortolkning, forkynnelse og religionsdialog. Med fordypningen jeg har valgt i teologiske fag har jeg samtidig fått en smak av systematisk teologi, jeg har blitt presentert for hovedlinjene innenfor bibelfaglig forskning, og jeg har blitt introdusert for de største tenkerne i vestlig idéhistorie.

Etter studiene på HLT sitter jeg i tillegg igjen med en skattkiste som ikke kan leses av på vitnemålet: Personlig veiledning, refleksjonsgrupper, teologiske diskusjoner rundt lunsjbordet, skoleturen til Israel, autentiske vennskap, rørende vitnesbyrd fra medstudenter, elleville latterkuler og jubelropet i det vi seiret over lærerne i vår årlige fotballkamp. Dette er minner som stikker dypt, og det er erfaringer som jeg vil bære med meg resten av livet.

Jeg har blitt utfordret. Jeg har stilt spørsmål. Jeg har gått dypere, jeg har gått bredere, og jeg har kommet lengre. Dører har blitt åpnet, dører har blitt lukket, og nye dører synes å stå på gløtt helt borte ved horisonten.

Drømmer du om å studere et sted hvor du du både får utvidet din intellektuelle kapasitet, og får troen din forandret og fornyet? Lengter du etter å studere det som du virkelig brenner for? Ønsker du en givende studietid og en spennende fremtid?

Søk HLT!

.

Flere blogginnlegg

20. februar 2024

HLT har landets mest fornøyde studenter

Resultatene fra studiebarometeret er strålende lesning for HLT! Les mer
4. desember 2023

Utrustning til tjeneste

Vi kan tjene Gud på mange arenaer. Les mer
1. oktober 2023

HLT er 15 år!

Vi vil være frimodige og se framover med forventning! Les mer