Hva kan du studere på HLT Bergen

Dette studiet passer godt for deg som ønsker å studere teologi og ledelse samtidig som du er i jobb. Vi tilbyr grunnstudiet ved HLT over to år, som tilsvarer 15 studiepoeng per semester. Høsten 2022 starter vi med fagene Troslære og spiritualitet, og får en innføring i kulturanalyse. Neste semester går vi dypere inn i både Det gamle og Det nye testamentet, samt starter med faget kirkehistorie. Tredje semester fortsetter vi med verdensreligionene kristendom, islam, jødedom, hinduisme og buddhisme, med hovedvekt på kristendommen, i tillegg til norsk kristendomshistorie. Siste semester jobber vi med det spennende faget bibelfortolkning, i tillegg til en god porsjon med etikk.
.
Studiet inngår også i studieprogrammet for bachelor i teologi og ledelse, hvor man kan fullføre en Bachelor i teologi og ledelse ved HLT i Oslo. I tillegg er det velegnet for studenter som ønsker undervisningskompetanse i KRLE/religion og etikk i skolen.
.

Listen over fag blir da som følger:*

Høsten 2022


Vår 2023


Høst 2023


Vår 2024

* Innholdet i lenkene vil med all sannsynlighet oppdateres frem mot gjeldene semester

.

Les mer om hvordan grunnstudiet i Kristendom/KRLE er bygget opp i Studiekatalogen.

.

Bo i Bergen, studer videre på HLT
En av de største fordelene med hvordan HLT sitt studietilbud er lagt opp er at du kan bo hjemme. Det betyr at om du enten studerer heltid eller deltid, kan dette kombineres med for eksempel jobb. I stedet for å fordele undervisningen flatt utover hver uke, konsentreres forelesningene i intensive bolker som gjør at du slipper å bo i nærheten av Oslo for å kunne ta videre studier på HLT.

Vår hovedcampus ligger sentralt og fint plassert i St.Olavs gate 24, midt i Oslo sentrum. Bare noen steinkast unna finner du Karl Johan, Nationaltheatret stasjon og alt hva tigerstaden har å by på av butikker, parker og uteliv.

.
Søknadsfrist
Fristen for førsteopptaket til studier høsten er 15. april. Alle søknader som er sendt inn etter 15. april vil bli behandlet fortløpende.
.
Om du har spørsmål om studier på HLT kontakt oss gjerne på opptak@hlt.no